Leverancier van de toekomst

Elektriciteit heeft elk uur een andere waarde, vandaar dat u als verbruiker waarde kan creëren door bij te dragen aan het evenwicht van het net.

Vraag een offerte VOOR LEVERING

Het principe

Geen vast contract

Gedaan met vaste looptijden of stilzwijgende verlenging: het Yuso leveringscontract heeft enkel een begindatum. U stapt in en uit wanneer u zelf wil!

Elk uur de marktprijs

Transparante prijzen, daar staat Yuso voor! Geen obscure indexen die de kost van uw energie verdoezelen. Bij Yuso betaalt u elk uur de marktprijs!

Overzichtelijke digitale reporting

De Yuso dashboards staan gratis ter beschikking van onze klanten met een leveringscontract.  Zo kunt u live alle leverings- en kostenparameters volgen.

Uw voordeel

Gegarandeerd de beste prijs

Door transparante indexatie aan de marktprijzen kunt u nergens beter terecht voor uw energie, andere contracten zijn ofwel te duur ofwel onhoudbaar.

Duidelijke flexibiliteits stimulus

Yuso brengt u maandelijks op de hoogte van al uw kosten en geeft daarbij suggesties hoe uw verbruik beter op de markt afgestemd had kunnen worden.  Zo kunt u de totale kost van energie zelf nog verder verlagen.

De Yuso prijs

De Yuso prijs die u betaalt voor de levering bestaat uit 3 componenten die de werkelijke kosten van elektriciteitslevering duidelijk reflecteren.

De marktprijs op elk uur

Elektriciteit heeft elk uur een andere prijs op de groothandelsmarkt. Door de toename van volatiele hernieuwbare energiebronnen varieren deze prijzen standaard tussen 0 en 300 €/MWh. Door hier slim op te reageren kan je dus heel wat kosten besparen. Maar zelf als je geen acties onderneemt is een prijsindexatie op de belpex uurprijs een heel interessant tarief.

Balancerings-vergoeding

De elektriciteitsmarkt is niet zo eenvoudig als het lijkt. De aankoop van elektriciteit op de groothandelsmarkt dient steeds te gebeuren vóór het moment van levering. Bijgevolg kan er dus een verschil zijn tussen de hoeveelheid energie die wij voor u hebben aangekocht op de markt en uw effectieve verbruik. Als leverancier moeten wij de netbeheerder vergoeden voor deze onevenwichten. De fee die we hiervoor aan u doorrekenen is afhankelijk van uw verbruiksprofiel.

Netkosten en extra

Net zoals elke leverancier zijn wij verplicht om nettarieven en belastingen aan te rekenen. Deze worden transparant weergegeven op onze afrekeningen en worden vervolgens rechtstreeks doorgestort naar de netbeheerders of de overheid.

Bereken uw voordeel

Geef hieronder uw huidige contract parameters in en wij berekenen meteen wat u voordeel was geweest in het voorbije jaar.

in MWh
in €/MWh
in €/MWh

Uw voordeel

Uw historische voordeel in 2016 *

Yuso Balanceringsfee

*Het cijfer hierboven geeft uw voordeel op jaarbasis weer gedurende 2016 in functie van uw volumes en huidige leveringsprijzen. Hierbij werd een uniform verbruiksprofiel verondersteld. Voor een gedetailleerde analyse hebben wij uw historisch meterdata nodig. Deze analyse kan u hier aanvragen.

Transparante prijs informatie

De basisprijzen in het Yuso leveringscontract zijn elk uur anders.  Deze worden daags voordien bepaald en door Yuso zo snel mogelijk gedeeld.  Deze prijsinformatie kunt u voorts op drie mogelijke manieren opvragen.

API interface

Wenst u interne processen automatisch af te stemmen op de energieprijzen? Geen probleem! Via onze handige API interface lukt dit in een fractie van een seconde.

Yuso dashboards

Via het dashboard portaal krijgt u realtime marketinformatie en kan u de data ook eenvoudig exporteren.

Email meldingen

Indien u dit wenst kunt u de marktinformatie ook dagelijks per mail ontvangen of triggers instellen vanaf bepaalde prijzen.

Hier alvast de prijzen voor de afgelopen week: