Energie-opslag op uw bedrijf

Omdat de kosten voor het gebruik en stabilisatie van het net steeds toenemen, wordt energie-opslag steeds interessanter.  Yuso begeleidt u bij de implementatie van opslag in uw bedrijf en investeert mee! 

NeEM CONTACT OP

Het Yuso Batterijplan

Als unieke integrator biedt Yuso de eerste Battery as a Service (BaaS) oplossing in België.

Analyse en dimensionering

Bij aanvang van het project maken wij een detailstudie naar de optimale dimensionering van een opslagsysteem in uw bedrijf.  We berekenen de verwachte inkomsten om de haalbaarheid van de investering voor u te evalueren.

Extra inkomsten

Door uw batterij slim aan te sturen genereert Yuso voor u bijkomende inkomsten in de markt die we graag met u delen. Zo draagt Yuso bij aan uw investering.

Monitoring en inzicht in de financiële opbrengsten

Via het monitoring platform van Yuso kan u het gebruik van de batterij live volgen en ook de financiële opbrengsten nagaan.

Offerte en financiering

Yuso verkoopt zelf geen batterijen maar gaat op zoek naar de technologisch en financieel beste oplossing voor uw bedrijf. Via onze financieringspartners kunnen wij voorts een leasing-formule op maat voorzien.

Inkomsten uit een batterij

Een batterij levert drie directe voordelen voor uw bedrijf:

Verhoog het gebruik van zonne-energie op uw site

Door de batterij als buffer in te zetten kan u meer zonne-energie opslaan als u ogenblikkelijk verbruikt.  Zo moet u ‘s nachts niet naar de markt voor energie die je eigenlijk zelf hebt.  Dat spaart een heleboel netkosten!

Draag bij aan het evenwicht op het net

Yuso voorziet continu in monitoring van uw installatie maar kan ook ingrijpen wanneer er opportuniteiten zijn om de batterij flexibel in te zetten.  In ruil betaalt Yuso graag mee aan uw investering!

Backup

De batterij kan zó worden geconfigureerd dat deze uw bedrijf van stroom kan voorzien in geval van stroomuitval.  Zo kunt u kritische processen toch nog laten draaien zelfs wanneer er een netonderbreking is!

Gerealiseerde projecten

De voorbije maanden ontwikkelde Yuso reeds verschillende batterij projecten. Neem zeker contact indien u meer informatie wilt over deze realisaties.

Redox-Flow batterij bij Filclair Serren

Deze grote batterij laat Filclair Serren toe meer zonne-energie zelf te gebruiken waardoor duizenden euro’s aan netkosten kunnen worden bespaard..

Grid batterij in Zeeland

Yuso beheert de momenteel grootste batterij van Europa in Zeeland (NL).  Met 10 MW aan flexibiliteit kan deze dankzij Yuso mee bijdragen aan het evenwicht op het net, wat een aardige duit oplevert.

Lithium-ion batterij bij Verplancke Haarden

Deze kleinere batterij is ongeveer vier keer kleiner dan deze bij Filclair Serren maar laat toe zonne-energie op te slaan waardoor op andere ogenblikken zelf in stroom kan worden voorzien.  Yuso stuurt deze uiterst flexibele batterij aan om bij te dragen aan het netevenwicht..